Poznáte COMPEX?

18.03.2012 19:17

Ak nie, čítajte.

Samozrejme,nakupovať už môžete,stačí sa mi ozvať na mobil,alebo mail.

 

Elektroliečba patrí k fyzikálnej terapii, pri ktorej sa využíva liečebný účinok rôznych foriem elektrickej energie.

Princíp elektroliečby spočíva v stimulácii nervu a svalu striedavým elektrickým prúdom rôznej frekvencie a priebehu. Systém je vhodný na liečbu rôznych neurologických, ortopedických, interných a iných ochorení sprevádzaných bolesťou a zvýšeným, alebo zníženým svalovým napätím. Podporuje chod fyziologických procesov v tkanivách, rozkladá bolesť, ovplyvňuje krvný obeh a látkovú výmenu, uvoľňuje alebo stimuluje svalstvo a zmierňuje opuchy.

Indikácie : pri rôznych nervových či svalových bolestiach, reumatizme mäkkých častí, chorobe kĺbov, pri liečbe skolióz, bolesti hlavy a migrén, pri cervicobrachiálnom syndróme, lumboischiadickom syndróme, rôznych artrózach, epikondylitídach a pod.. Zlepšuje krvnú cirkuláciu a výživu tkanív, tlmí zápalovú aktivitu, bolesť a uľahčuje úpravu pohybových funkcií. Elektroliečba má analgetický (tlmiaci bolesť), myorelaxačný, spasmolytický (uvoľňujúci kontrakciu svalu), hyperemický (zvyšujúci prekrvenie), antiedematózny (protiopuchový) účinok.

Kontraindikácie: nestanovená diagnóza, implantované kovové elektródy v prúdovej dráhe, metastatické procesy, gravidita, čerstvé kožné infekcie a defekty kože v mieste priloženia, nesúhlas pacienta, kardiostimulátor, horúčka, kachexia, v oblasti štítnej žľazy a laryngu, stavy po rádioterapii a RTG terapii, porucha citlivosti, TBC ložiská.

P

https://www.s1w.cz/images/stories/wirtest.pdf

https://www.s1w.cz/images/wireless.pdf

https://zena-in.cz/clanek/vyzkouseno-za-vas-svalova-elektrostimulace/kategorie/zdravi#cmmnt4

https://www.s1w.cz/images/mitest.pdf

https://mtbs.cz/clanek/elektrostimulace-v-cyklistice/kategorie/trenink-a-fitness